راهنمایی خرید سرخ کن (معرفی بهترین سرخ کن های موجود در بازار)
- 11 بهمن 1399
- 0 نظر
- admin
راهنمایی خرید سرخکن
این روزها با افزایش سرعت در تمامی امور روزمره زندگی، لوازم خانگی هم با توجه به شرایط موجود، تغییرات زیادی داشتهاند و لوازمی بیشتر مورد توجه قرار میگیرند که بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن، پاسخگوی نیازهای افراد باشد. در این دوره بیشترین تغییرات را در لوازم آشپزخانه میتوان دید. یکی از وسایلی که چند سالی است به خانههای ایرانی راه پیدا کرده و از اتفاق، استقبال خوبی هم از آن شده، سرخکن است. وسیلهای که جایگزین ماهیتابه و قابلمه برای سرخ کردن مواد غذایی شده است. در این سالها انواع سرخکن، با ویژگیهای مختلف توسط برندهای گوناگون و مطرح لوازم برقی، تولید شده که به مرور زمان؛ با توجه به بازخوردها و تغییر فرهنگ غذایی مردم، این وسایل هم تغییراتی را داشتهاند و حالا نمونههایی با مزیتهای بیشتر نسبت به قبل را میتوان در بازار لوازم آشپزخانه پیدا کرد. اما این تنوع سرخکنها در بازار وسایل خانگی، ممکن است گاهی باعث سردرگمی خریدار شود. اگر قصد خرید سرخکن دارید، خوب است که در مورد انواع سرخکن، مزایا و معایب؛ و نکات کاربردی این وسیله، اطلاع کافی داشته باشید و آگاهانه برای خرید اقدام کنید، پس پیشنهاد ما به شما این است که این مطلب را از دست ندهید!
چرا سرخکن بخریم؟
پیش از این برای سرخ کردن مواد غذایی، یک ماهیتابه کافی بود و اجاق گاز و مقدار زیادی روغن. سرخ کردن پیاز، بادمجان، سیب زمینی و بسیاری از مواد غذایی یکی از بخشهای جذاب و در عین حال پردردسر آشپزی ایرانی است که همواره در انتهای کار، بعد از آماده شدن ماده غذایی، یک گاز چرب و کلی ظرف و ظروف روغنی برای شستن باقی میماند. همین موضوع باعث شد که وقتی در بازار لوازم برقی آشپزخانه، وسیلهای به اسم سرخکن معرفی شد، به سرعت مورد استقبال مردم ما قرار گرفت. سرخکن یک وسیلهی برقی است که شامل یک المنت گرم کننده و محفظهای برای قرار دادن روغن و مواد غذایی در آن است. اولین ویژگی مثبت سرخکن این است که احتیاجی به ایستادن طولانی مدت در کنار آن نیست. به علاوه، همه چیز در داخل یک محفظه سربسته سرخ میشود و طبیعی است که روغن پاشی و دردسرهای خاص آن هم دیگر وجود ندارد. یک سبد فلزی در داخل دیگ سرخکن قرار دارد که وقتی از داخل روغن بیرون آورده شود، تمامی روغن اضافی موجود بر روی ماده غذایی از آن جدا شده و یک غذای کم روغن و تمیز تحویل خواهد داد. سرخکنها با توجه به برندها و البته در گذر زمان در انواع مختلفی تولید شدند که هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند.
انواع سرخکن
سرخکن معمولی: این نوع از سرخکن را تقریبا همه در مدلها و برندهای مختلف دیدهایم. نسل اول این سرخکنها دارای یک دیگ بزرگ ثابت و یک سبد فلزی بودند که باید مقدار زیادی روغن در داخل آن ریخته میشد. مشکل این سرخکنها مصرف بسیار بالای روغن بود و اینکه در بسیاری موارد؛ روغن به علت بویی که از ماده غذایی میگرفت، دیگر قابل استفاده نبود. این موضوع باعث شد که سازندگان سرخکن، به فکر راه حلی برای رفع این مشکل باشند. نتیجه، تولید سرخکنهایی با دیگهای کج بود. در این مدل جدید، مقدار کمتری روغن در داخل ظرف ریخته میشد و سبد حاوی مواد غذایی در داخل دیگ میچرخید و به این ترتیب مواد غذایی با روغن کمتری سرخ میشدند. اما کماکان نسل دوم این سرخکنها هم، نیاز به روغن زیادی داشتند و این موضوع برای کسانی که به دنبال سبک غذایی سالم بودند، خیلی خوشایند نبود.
سرخکن بدون روغن: تلاش سازندگان لوازم برقی مربوط به آشپزخانه، برای تولید یک سرخکن با کمترین مقدار مصرف روغن و بهترین کارایی، منجر به تولید محصولی با نام سرخکن بدون روغن شد. شاید قرار گرفتن دو واژه ” سرخ کردن” و ” بدون روغن” در کنار هم، یک پارادوکس ذهنی برای مخاطب ایجاد کند. ولی در نسل جدید سرخکنها، با تکنولوژی نوین، تنها با یک قاشق غذاخوری روغن، میتوان هر نوع ماده غذایی را به خوبی سرخ کرد. در این مدل جدید، مواد غذایی مورد نظر را در سبد سرخکن قرار داده و روی آن یک قاشق روغن ریخته میشود. سرخکنهای کم مصرف، با ایجاد حرارت بسیار زیاد، ذرات روغن را به تمامی مواد غذایی میرسانند و آنها را یکدست سرخ میکنند. مزیت این نوع سرخکن، استفاده بسیار کم از روغن و بالا بودن سرعت در انجام روند سرخ کردن مواد غذایی است. در نتیجه، میتوان گفت که این نوع سرخکنها، برای کسانی که در کنار علاقه به خوردن غذاهای سرخ کردنی، به سلامتی خود نیز اهمیت میدهند، یک گزینه بسیار ایدهآل است.
مینی سرخکن: در میان لوازم آشپزخانه، گاهی بعضی از این وسایل در ابعاد کوچک ساخته میشوند که با همان کارآیی، هم قیمت پایینتری دارند و هم برای تعداد نفرات کمتر مناسبند. بعضی از برندهای لوازم برقی، سرخکنهایی در ابعاد کوچک تولید کردهاند که با نام مینی سرخکن شناخته میشوند و برای خانوادههای کم جمعیت، میتواند انتخاب بسیار خوبی باشد. در این نوع سرخکن، علاوه بر اینکه روغن کمتری مصرف میشود، میتوان به راحتی مواد غذایی با حجم کم را سرخ کرد.
خرید انواع سرخ کن در فروشگاه دیجیکالا
قبل از خرید سرخکن به چه نکاتی باید توجه کرد؟
۱-قبل از خرید هر یک لوازم برقی، باید ابتدا بودجه و مبلغی که برای خرید در نظر دارید را مشخص کنید. با توجه به این مورد، میتوانید در میان برندهای مختلف موجود در بازار، گزینه مورد نظرتان را انتخاب کنید.
۲-در قدم بعدی، به اندازه و حجم سرخکن باید توجه کرد. اگر خانواده کم جمعیتی دارید و یا خیلی کم به سراغ غذاهای سرخ کردنی میروید، لزومی به هزینه زیاد برای خرید سرخکنهای بزرگ نیست و یک سرخکن کوچک هم جوابگوی نیاز شما میشود.
۳-اگر در نسل قدیم سرخکنها به دنبال خرید گزینه مورد نظرتان هستید، انتخاب سرخکنهای چرخشی، منطقیتر است.
۴-سرخکنی بخرید که دیگ اصلی آن قابل جدا شدن باشد. در این صورت تمیز کردن و شستشوی آن راحتتر خواهد بود. این روزها در بازار لوازم آشپرخانه، تولید کنندگان، به قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی توجه میکنند. پس به این نکته هم توجه کنید.
۵-به جنس دیگ سرخکن توجه کنید. نچسب بودن و کیفیت بالا، باعث میشود که مواد غذایی با کیفیت بهتری در آن سرخ شوند.
۶-دستگاه سرخکن باید دارای فیلتر و صافی استانداردی باشد که به راحتی قابل تعویض و تمیز کردن باشد. وظیفه این فیلترها، گرفتن بوی مواد غذایی و جذب قطرات روغن است.
۷-در سرخکنهای جدید، امکانات خوبی مانند تایمر، دکمههای هشدار، قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی، امکاناتی نظیر گریل کردن ، کباب کردن و بخارپز کردن مواد غذایی، صفحه نمایش، دما سنج، در شیشهای و تنظیم درجه حرارت نیز در نظر گرفته شده است که به هنگام خرید برند مورد نظر، میتوان از وجود هر کدام از آنها آگاه شد.
نگهداری از سرخکن
هر یک از لوازم برقی برای اینکه دوام بیشتری داشته باشد، باید به خوبی نگهداری شوند. در مورد سرخکن، شستشوی درست دیگ، باعث طولانیتر شدن عمر آن و البته عملکرد بهتر این وسیله خواهد شد. تعویض به موقع فیلتر، یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه ویژه داشت. استفاده از روغن مخصوص سرخ کردن، نکتهای است که به لحاظ سلامتی بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که روغن مدت زمان زیادی در داخل سرخکن حرارت ندیده باشد و ماده غذایی بو دار مانند ماهی، در آن سرخ نشده باشد، با صاف کردن روغن میتوان مجددا از آن استفاده کرد. نکته مهم دیگر این که نباید مواد یخ زده را در داخل روغن داغ سرخکن قرار داد چون با این کار، حرارت روغن کم شده و مدت زمان بیشتری برای روند سرخ کردن، نیاز است. در مورد برندهای کمتر شناخته شده هم تحقیق کنید. در میان این نامهای ناشناس، محصولات خوبی میتوان پیدا کرد. با توجه به تمامی این موارد، قطعا میتوانید از میان برندهای موجود در بازار، گزینه خوبی را انتخاب کنید.
سرخ کن فوما مدل FU-843
- قابلیت تفکیک قطعات: دارد
- سیستم قطع کن خودکار: دارد
- فیلتر قابل تعویض: دارد
- صفحه نمایش: ندارد
- سبد گردان: ندارد
سرخ کن هایگر مدل HG-5288
سرخ کن هایگر مدل HG-5288 از جدیدترین سری سرخ کن های بدون روغن شرکت هایگر است. قابلمه این دستگاه که ظرفیت 3.5 لیتری (مناسب برای 5 نفر) دارد.
سرخ کن فیلیپس مدل HD9217
- قابلیت تفکیک قطعات: دارد
- سیستم قطع کن خودکار: دارد
- فیلتر قابل تعویض: ندارد
- صفحه نمایش: ندارد
- سبد گردان: ندارد
سرخ کن دلونگی مدل 1396
- قابلیت تفکیک قطعات: دارد
- سیستم قطع کن خودکار: دارد
- فیلتر قابل تعویض: دارد
- صفحه نمایش: دارد
سرخ کن فیلیپس سری Viva Collection مدل HD9220
سرخکن «فیلیپس» سری ویوا مدل «HD9220» محصولی زیبا و کارآمد است. این سرخکن درواقع یک AirFryer است که در این سیستم نیاز به روغن به حداقل میرسد؛ درنتیجه غذای سالمتری تهیه میشود.